Ενίσχυση ταχύτητας ιστοσελίδων

Χρήσιμες συμβουλές βελτιστοποίησης ταχύτητας για να ενισχύσετε την απόδοση του ιστότοπού σας.

Θέλετε να επιταχύνετε τον ιστότοπό σας; Με την ενίσχυση ταχύτητας ιστοσελίδων βελτιώνετε την εμπειρία των χρηστών, αυξάνετε τις προβολές των ιστοσελίδων σας και βοηθάτε το SEO σας. Σε αυτό το άρθρο, θα μοιραστούμε τις πιο χρήσιμες συμβουλές βελτιστοποίησης ταχύτητας για να ενισχύσετε την απόδοση και να επιταχύνετε τον ιστότοπό σας.

Γιατί η ενίσχυση ταχύτητας ιστοσελίδων είναι σημαντική για τον ιστότοπό σας;

Μελέτες δείχνουν ότι από το 2000 έως το 2016, η μέση διάρκεια ανθρώπινης προσοχής έχει μειωθεί από 12 δευτερόλεπτα σε 7 δευτερόλεπτα. Τι σημαίνει αυτό για εσάς ως ιδιοκτήτη ιστότοπου; Έχετε πολύ λίγο χρόνο για να δείξετε στους χρήστες το περιεχόμενό σας και να τους πείσετε να παραμείνουν στον ιστότοπό σας. Ένας αργός ιστότοπος σημαίνει ότι οι χρήστες ενδέχεται να εγκαταλείψουν τον ιστότοπό σας πριν καν φορτωθεί.

Σύμφωνα με μια μελέτη περίπτωσης StrangeLoop που αφορούσε το Amazon, το Google και άλλους μεγαλύτερους ιστότοπους, μια καθυστέρηση 1 δευτερολέπτου στο χρόνο φόρτωσης της σελίδας μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια μετατροπών κατά 7%, λιγότερες προβολές σελίδας κατά 11% και ικανοποίηση πελατών κατά 16%.

Επιπλέον, η Google και άλλες μηχανές αναζήτησης έχουν ήδη αρχίσει να τιμωρούν τους πιο αργούς ιστότοπους πιέζοντάς τους προς τα κάτω στα αποτελέσματα αναζήτησης, πράγμα που σημαίνει χαμηλότερη επισκεψιμότητα για αργούς ιστότοπους.

Αν θέλετε περισσότερη επισκεψιμότητα, συνδρομητές και έσοδα από τον ιστότοπό σας, τότε πρέπει να κάνετε τον ιστότοπό σας ΓΡΗΓΟΡΟ!

Πώς να ελέγξετε την ταχύτητα του ιστότοπού σας στο WordPress;

Συχνά οι αρχάριοι πιστεύουν ότι ο ιστότοπός τους είναι εντάξει μόνο και μόνο επειδή δεν αισθάνεται αργός στον υπολογιστή τους. Αυτό είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ λάθος.

Εφόσον επισκέπτεστε συχνά τον δικό σας ιστότοπο, τα σύγχρονα προγράμματα περιήγησης όπως το Chrome αποθηκεύουν τον ιστότοπό σας στην κρυφή μνήμη και τον προαναφέρουν αυτόματα μόλις αρχίσετε να πληκτρολογείτε μια διεύθυνση. Αυτό κάνει τον ιστότοπό σας να φορτώνει σχεδόν αμέσως.

Ωστόσο, ένας κανονικός χρήστης που επισκέπτεται τον ιστότοπό σας για πρώτη φορά μπορεί να μην έχει την ίδια εμπειρία. Στην πραγματικότητα, οι χρήστες σε διαφορετικές γεωγραφικές τοποθεσίες θα έχουν μια εντελώς διαφορετική εμπειρία. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο συνιστούμε να δοκιμάσετε την ταχύτητα του ιστότοπού σας χρησιμοποιώντας ένα εργαλείο τεστ ταχύτητας WordPress. Αφού εκτελέσετε τη δοκιμή ταχύτητας του ιστότοπού σας, ίσως αναρωτιέστε ποια είναι μια καλή ταχύτητα ιστότοπου στην οποία πρέπει να στοχεύσω;

Ένας καλός χρόνος φόρτωσης σελίδας είναι κάτω από 2 δευτερόλεπτα.
Ωστόσο, όσο πιο γρήγορα μπορείτε να το κάνετε, τόσο καλύτερο είναι. Μερικά χιλιοστά του δευτερολέπτου βελτιώσεων εδώ και εκεί μπορούν να αυξήσουν το ξύρισμα του μισού ή ακόμα και ενός ολόκληρου δευτερολέπτου από τον χρόνο φόρτωσης.

Τι επιβραδύνει τον ιστότοπό σας στο WordPress;

Οι κύριες αιτίες για έναν αργό ιστότοπο WordPress είναι:

Φιλοξενία Ιστού – Όταν ο διακομιστής φιλοξενίας Ιστού σας δεν έχει ρυθμιστεί σωστά, μπορεί να βλάψει την ταχύτητα του ιστότοπού σας.

Διαμόρφωση WordPress – Εάν ο ιστότοπός σας δεν εξυπηρετεί αποθηκευμένες σελίδες, τότε θα υπερφορτώσει τον διακομιστή σας, με αποτέλεσμα ο ιστότοπός σας να είναι αργός ή να καταρρεύσει εντελώς.

Μέγεθος σελίδας – Κυρίως εικόνες που δεν είναι βελτιστοποιημένες για web.

Κακές προσθήκες – Εάν χρησιμοποιείτε κακώς κωδικοποιημένη προσθήκη, τότε μπορεί να επιβραδύνει σημαντικά τον ιστότοπό σας.

Εξωτερικά σενάρια – Εξωτερικά σενάρια όπως διαφημίσεις, προγράμματα φόρτωσης γραμματοσειρών κ.λπ. μπορούν επίσης να έχουν τεράστιο αντίκτυπο στην απόδοση του ιστότοπού σας.

Τώρα που ξέρετε τι επιβραδύνει τον ιστότοπό σας στο WordPress, ας ρίξουμε μια ματιά στο πώς να τον επιταχύνετε.

  • Εγκαταστήστε μια προσθήκη WordPress Caching.
  • Βελτιστοποίηση εικόνων για ταχύτητα. Η μορφή εικόνας PNG δεν είναι συμπιεσμένη. Όταν συμπιέζετε μια εικόνα, χάνει κάποιες πληροφορίες, επομένως μια ασυμπίεστη εικόνα θα είναι υψηλότερης ποιότητας με περισσότερες λεπτομέρειες. Το μειονέκτημα είναι ότι έχει μεγαλύτερο μέγεθος αρχείου, επομένως χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να φορτώσει.
    Το JPEG, από την άλλη πλευρά, είναι μια συμπιεσμένη μορφή αρχείου που μειώνει ελαφρώς την ποιότητα της εικόνας, αλλά είναι σημαντικά μικρότερο σε μέγεθος.
  • Διατηρήστε τον ιστότοπό σας ενημερωμένο.
  • Χρησιμοποιήστε ένα θέμα (Theme) βελτιστοποιημένο για ταχύτητα.
  • Χρησιμοποιήστε το Lazy Loading εάν χρειάζεται.
  • Χρησιμοποιήστε την τελευταία έκδοση PHP.

Ελπίζουμε ότι αυτό το άρθρο σας βοήθησε να μάθετε πώς να βελτιώσετε την ταχύτητα και την απόδοση του wordpress.

Συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας για να λάβετε την δική σας προσφορά.

20%

Έκπτωση σε όλα τα πακέτα μας
Aenean leo ligulaconsequat vitae, eleifend acer neque sed ipsum. Nam quam nunc, blandit vel, tempus.